Personligt

SGF Grundvatten – häng med!

Jag är med i styrelsen i grundvattensektionen i SGF – Svenska geotekniska föreningen. Det är något som jag tycker är väldigt givande och roligt. Visst – det kräver engagemang och att man lägger en del av sin tid. Men det ger mig mycket tillbaka att lära känna andra från andra företag och delar av branschen. Diskussionerna vi har kring att kartlägga hydrogeologi, kunskapsläge, medlemmarsbehov är ögonöppnande och givande. Och förutom arbeten/insatser med längre tidsperspektiv (som kanske inte syns så mycket för medlemmarna ännu på länge) försöker vi få igång och driva projekt, kurser, föredrag och numera även en podd.

För den som undrar lite mer (ni kan också kika på sgf.net) så är SGF en ideell branschförening som varit mycket starkt inom geotekniksverige sedan lång tid tillbaka, och även innehåller grundvatten, ingenjörsgeologi och förorenade områden. Grundvattensektionen är relativt ung, men faktiskt den enda branschföreningen för grundvattenaktiva som finns med säte och aktivitet i Sverige. Jag drömmer om att alla som jobbar med grundvatten och hydrogeologi är med i SGF och att vi har bra snurr på aktiviteter, arbete och utbyte av varandra. Jag önskar att SGF skulle vara en självklara samlingspunkten i branschen, där man knyter kontakter, fortbildar sig, delar med sig, tar branschen framåt, höjer vår samlade kvalitet – och allt detta oavsett företagstillhörighet och var man jobbar.

Vi hade styrelsemöte nyligen och kunde äntligen ses fysiskt. Det är väldigt roliga tillfällen att fullständigt nörda ner sig i grundvattennavelskåderi, anekdoter, spaningar från både dåtiden och mot framtiden. Och alla idéer om utveckling och aktiviteter! Jag själv får lite överladdning, jag blir så exalterad av allt vi kan göra att det nästan slår över omedelbart i mental utmattning 😉 Det är väldigt typiskt mig. Jag måste sålla bland möjligheterna och satsa på några färre eller enstaka riktigt bra idéer som man även kan orka med. För mig är fokus just nu Grundvattenpodden. Framöver önskar jag fokusera lite mer på och utveckla mig inom kommunikation och de digitala i föreningen, jag är nämligen informationsansvarig för Grundvattensektionen.

En vädjan till er, ni som hamnat här och läser: Gå med i SGF, var med och engagera dig, har du lite energi över så är det väldigt roligt att vara med och ta fram projekt, driva projekt, bolla idéer, lära känna folk från andra företag och delar av branschen, vara med i en arbetsgrupp och jobba mer långsiktigt och strategiskt. Den lite deppiga baksidan av alla möjligheter är ju att det faktiskt inte blir något om inte vi (du, jag, ni) är med och gör det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *