Personligt

Tillbaka

Nu har jag så smått börjat jobba lite efter att ha varit hemma med familjen och det lilla nytillskottet O. Den här hemsidan har varit helt vilande ett ganska bra tag. Den finns ju bara för att jag tyckte det var roligt att få vara lite kreativ i ett forum som inte är jobb men ändå grundvattennörderi. Så har jag inte tid eller lust så får den vila. Nu får vi se framöver om det kan bli lite ”bloggande”, kanske det.

Det känns både bra och konstigt att komma tillbaka efter föräldraledighet. Skönt att jag kan få mjukstarta. Det har varit givande och skönt att vara borta från det vanliga vardagslivet länge. Ibland helt fruktansvärt utmanande förstås med allt vad föräldrablivandet kan innebära. Jag kan fortfarande inte identifiera mig som förälder riktigt, undrar när det ska falla på plats. I vissa perioder har jag trott att jag aldrig någonsin kommer att kunna bry mig om grundvatten igen men successivt har jag börjat känna mig mer normal och mindre som en spädbarnsmamma. Om det nu är normalt att tycka om grundvatten, jord och berg vill säga.

Jag har inte alls haft så mycket huvudvärk när jag varit hemma som jag brukar. Och jag har insett att jag nog är så kallad ”högkänslig personlighetstyp”. Därmed har jag förstått ytterligare lite mer om mig själv. Och så har jag nog lärt mig ännu mer om vad jag verkligen gillar i jobbsammanhang, och vad jag gillat för att jag borde men det egentligen tar massa energi. Hoppas på att komma tillbaka som en lite ny version av mig själv. Inte en bättre nödvändigtvis, men en som förstår mig själv lite bättre och kan fatta beslut utifrån det.

Undrar nu när jag skriver om jag är en vandrande efter-föräldraledighets-floskel men då är det väl så. Undrar också hur många veckor det tar innan allt snurrar som vanligt och jag glömt mina nya, djupa insikter om mig själv och mina behov och värderingar i livet😅

Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *